De zon was er volop bij tijdens het dekenale schutterstreffen in Ool. Fijn voor het aanwezige publiek, maar minder voor de schutters. Met de zon in de rug wordt het moeilijker om de bölkes goed te zien. Het is dan zaak om de “stek” goed in de gaten te houden. Niet alle schutters kregen dat helemaal goed voor elkaar. En voor de schutters van Sint Anna kwam daar nog bij dat met een nieuwe buks werd geschoten. Dat alles beïnvloedde de prestaties. Meer dan een 5e plek voor het C-zestal zat er dan ook niet in.

Voorafgaand aan de schietwedstrijden presenteerden de negen deelnemende schutterijen van het dekenaat Roermond zich aan de inwoners van Ool. Voor het koningspaar Els en Wim Poulussen van Sint Anna een bijzondere gebeurtenis. Zij wonen immers in Ool en de optocht kwam langs hun huis! En uit het applaus van het publiek kon je afleiden dat ze werden herkend en gewaardeerd door de buurtbewoners.

Volgende week zondag 13 mei een nieuwe kans. Ook dan is de schutterij van Ool de gastheer. Nu van een treffen van de schutterijen die zijn aangesloten bij de MLSB.

Dekenaat Roermond bij schutterij St. Michael Ool