Een optocht lopen van 1,8 km bij een temperatuur van rond de dertig graden. In een zwaar uniform en een flinke muts op het hoofd. Ga er maar aan staan! De deelnemers aan het 314de bondsfeest bij schutterij St. Sebastianus Heel kregen het voor elkaar. Onder hen de leden van onze Schutterij & Drumband St. Anna Merum. De toeschouwers waardeerden het merkbaar en lieten zich horen, zeker bij de jongsten Evi (7 jaar), Stijn (9 jaar) en Jip (6 jaar).

De muziek van onze drumband in de optocht werd beloond met een 3e prijs. Verder waren er vierde prijzen voor de houding, het mooiste geheel, het defilé en de vaandeldrager. De tambour-maître en de commandant sleepten een 5e prijs in de wacht.

Ons koningspaar Wim en Els Poulussen ging evenmin met lege handen naar huis. Individueel behaalden ze beiden een 4e plek. In de categorie “mooiste koningspaar” kende de jury zelfs een tweede plek toe met 174 punten.

Bij de schietwedstrijden waren de prestaties van St. Anna wisselend. De helft van het A-zestal had het vizier niet op scherp. Daarentegen wist het B-zestal alle 36 punten naar beneden te halen. Bij het C-zestal moesten helaas ook enkele missers genoteerd worden. Hierdoor drongen alleen de B-schutters door tot de kavelronde. Zonder al te veel succes trouwens.

Na drie achtereenvolgende zondagen met schietwedstrijden, krijgen de schutters twee weekenden rust. Om op 23 juni, bij het MLSB in Maasniel, een laatste poging te doen om vertrouwen te tanken voor het OLS dat op 7 juli in Sevenum wordt gehouden.

 

Bekijk hier de foto’s van Marc Janssen