Op moederdag, 13 mei werd het 309e schuttersfeest van de Midden Limburgse Schuttersbond MLSB gehouden. Opnieuw was St. Michaël Ool de organisator. In tegenstelling tot de week er voor waren de weersomstandigheden niet al te best. Terwijl Max Verstappen in Barcelona onder een mooi zonnetje zijn rondjes reed, regende het in Ool een groot deel van de middag.

Onze schutterij had het nummer 15 in de optocht. Op verschillende onderdelen werden prijzen gehaald in de categorie militaire uniformen. Zo was er een 2e plaats voor koningin Els Poulussen met 171 punten en eveneens een 2e plek voor koning Wim Poulussen met 168 punten. In de categorie “mooiste koningspaar” werden ze derde met 172 punten.

Onze tambour-maître Myrthe van Velthuizen scoorde een tweede plaats (182 punten), Ger Geurts realiseerde een vierde plek als beste vaandeldrager (167 punten) en commandant Huub Fonteyn werd eveneens vierde met 167 punten. De schutterij als geheel verdiende een derde plek in de categorie “beste muziekkorps” en werd vierde in de categorieën “beste houding” en “mooiste geheel”.

De puntenaantallen hadden hoger kunnen uitvallen. De jury trok punten af en jureerde niet mee voor beste defilé omdat de schutterij niet met rijen van vier liep – wat hoort bij de oude exercitie – maar in rijen van drie. De schutterij kiest daarvoor om een gevuld beeld te geven voor de toeschouwers wanneer er leden afwezig zijn. Anders wordt de groep wel erg compact!

Om 16.00 uur werd een begin gemaakt met de schietwedstrijden. Er vielen bij de meeste verenigingen de nodige missers te noteren op de bewegende kogelvangers. Zo ook bij St. Anna. Geen van de zestallen wist de kavelronde te halen. Voor de sfeer maakte dat gelukkig weinig uit. De schutters zochten de tent op om hun dorpsgenoten van de Hill Street Band te supporten.

Er zal de komende weken nog flink geoefend moeten worden om de prestaties te verbeteren. Op 17 juni, tijdens het volgende bondsfeest in Beegden zal blijken of St. Anna klaar is voor het OLS dat op 1 juli in Raam wordt gehouden.

Bekijk hier de foto’s…..