Het schutterstreffen in Beegden op 17 juni was de laatste gelegenheid vóór het OLS voor de schutters van de Midden Limburgse Schutters Bond om elkaar in competitieverband te treffen. Om stipt half twee vertrok de eerste schutterij voor de traditionele optocht. Het was een lang parcours, waarbij alle straten die Beegden rijk is aan bod leken te komen. Maar de weersomstandigheden waren ideaal en het enthousiasme van de toeschouwers sleepte de deelnemers er door heen.

De optocht leverde Sint Anna meerdere prijzen op. Zo was er een vijfde plek voor de bordjesdrager en commandant, vierde plek voor de vaandeldrager en tambour-maître. De schutterij verdiende een tweede prijs met 182 punten voor het defilé.

Na de optocht volgende de terreinwedstrijden. In de categorie “militaire uniformen” pakte onze koningin Els Paulissen een tweede prijs als mooiste koningin met 180 punten. Haar echtgenoot Wim deed daar niet voor onder. Hij was de op één na mooiste koning en scoorde 182 punten.

De schietwedstrijden verliepen voor Sint Anna minder voorspoedig. Het A-zestal noteerde drie missers op 54 schoten. Ook de andere zestallen van Merum konden niet imponeren.

Er is dus nog werk aan de winkel voor de mannen en vrouwen uit Merum. Zondag 24 zondag is er opnieuw een gelegenheid. In deze onderlinge wedstrijd wordt er geschoten om de “Café de Schuur bokaal”. De laatste week van Juni zal er veel geoefend worden om zo goed mogelijk voor de dag te komen tijdens het Oud Limburgs Schuttersfeest dat dit jaar op 1 Juli in Raam (B) wordt gehouden.

Bekijk hier onze foto’s