Zondag 28 april was de schutterij aanwezig bij het oprichtingsfeest van schutterij St. Michaël en St. Ansfried in Thorn. Hiervoor was het eigen koningsschieten verplaatst naar begin april. De leden waren daar graag mee akkoord gegaan. Want wanneer je zelf iets organiseert hoop je óók dat er voldoende deelname is!
Uiteindelijk hadden 28 schutterijen uit zowel Nederlands als Belgisch Limburg de moeite genomen om naar Thorn af te reizen. Na de officiële opening, waarbij ook OLS-voorzitter Ger Koopmans aanwezig was, trokken de schutterijen in een kleurrijke optocht door de historische kern van het dorp. Een ware marteling voor de voeten met al die kasseistroken en kinderkopjes. Daar kwam bij dat het koud en nat was.
Het bleek gelukkig allemaal niet voor niets. De jury kende verschillende prijzen toe aan St. Anna. Tweede prijzen in de categorie militaire uniformen voor de bordjesdrager Evy (met medaille) en commandant Huub. En een derde prijs voor onze tambour-maître Francie.
Ook het koningspaar Els en Wim Poulussen veroverde drie tweede plaatsen; als mooiste koningspaar, mooiste koningin en mooiste koning. Een veelbelovend begin van het nieuwe seizoen!

Bij de schietwedstrijden presteerde Sint Anna redelijk. Maar “redelijk” is niet goed genoeg. Het A-zestal miste één van de zesendertig bölkes. Met zo veel goede schutterijen is dat echter meteen fataal. Geen kavelronde dus en dat gold ook voor de andere zestallen van Merum.
Op 19 mei is er een nieuwe kans. Dan organiseert St. Andreas Melick het 313e bondsfeest. En de zondag daarna volgt, ook in Melick, het schuttersfeest van het dekenaat Roermond.