Schutterij St. Anna laat zich zien in Herkenbosch
Op zondag 27 augustus werd het laatste schuttersfeest van het seizoen gehouden in Herkenbosch. De verbazing van de bezoekers op het zonovergoten schuttersterrein was groot, toen er iets na één uur een rode helikopter landde. Hieruit stapten het koningspaar Dennis en Angelique van St. Anna met hun gevolg.

De helikoptervlucht was een gebaar van de organisatoren van Airwish 2017. Als dank voor het beschikbaar stellen van het terrein van de schutterij aan deze stichting, die ernstig zieke en gehandicapte kinderen de dag van hun leven bezorgt.

 

Na dit spektakel werd de aandacht gericht op de optocht en het schieten. De belangstelling voor de optocht door de straten van Herkenbosch was matig. Toch deden de korpsen hun uiterste best om goed voor de dag te komen. Voor St. Anna leverde dat enkele derde en vierde plaatsen op. Met als uitschieter een verdiende ereprijs voor hofdame Beau.

 

De schutters uit Merum presteerden uitstekend tijdens de korpswedstrijden. Zowel het A-zestal (54 schoten) als het B-zestal (36 schoten) bleven foutloos. En ook het C-zestal bereikte de kavelronde.

Uiteindelijk gingen het A- en B-zestal elk met een vierde prijs naar huis. Best een goed resultaat voor een relatief kleine vereniging! Dat geeft vertrouwen voor volgend jaar. Dan zal de vereniging het moeten doen zonder Ger Schmitz, die na heel wat jaren in het A-zestal besloten heeft om te stoppen. St. Anna gaat hem zeker missen!!