Regen spelbreker bij schuttersfeest Melick

 

Het schuttersfeest dat zondag 19 mei in Melick werd gehouden, moest halverwege worden stil gelegd. Flinke regenbuien maakten het schieten onmogelijk. Ook St. Anna Merum moest de buks inpakken. De schutters zochten hun heil in de feesttent, waar de Hill Street Band, ook uit Merum, live aan het optreden was.

 

En dat terwijl de middag zo zonnig was begonnen. Vanaf half twee liepen de 16 schutterijen in optocht door Melick. Langs het parcours dat bijna twee kilometer lang was, stond aardig wat publiek de deelnemers aan te moedigen. Merum was met nummer 15 de voorlaatste schutterij die door de jury werd beoordeeld. Er waren prijzen voor bordjesdrager Stijn (4e), commandant (4e), tambour-maître (4e) en vaandeldrager (3e). En ook de tamboers behaalden een vierde prijs voor hun prestaties.

In de bijwedstrijden was het koningspaar van Sint Anna in de categorie militaire uniformen succesvol met twee 4e plaatsen (mooiste koningin/mooiste koning) en een gedeelde derde plek als mooiste koningspaar.

 

Bij de schietwedstrijden kwamen de schutterijen vanwege de regen niet verder dan de eerste korpsronde. Dat was vooral jammer voor het B-zestal, dat 18 schoten foutloos was gebleven. En ook het C-zestal had alle 18 bölkes af. Alleen niet helemaal in de goede volgorde en dat scheelde een punt. Het A-zestal is nog duidelijk op zoek naar de goede vorm en kon geen potten breken. Gelukkig hoeft er pas op het OLS op 7 juli gepiekt te worden. Er is dus nog tijd!

 

Op 26 mei is er een volgende gelegenheid om in vorm te komen. Dan is opnieuw Sint Andreas Melick gastheer. Nu voor de schutterijen die onder het dekenaat Roermond vallen. Hopelijk zijn de weersomstandigheden dan beter en kan de wedstrijd uitgeschoten worden!