Op zondag 7 juli vertrok een bus met leden en supporters van drumband en schutterij Sint Anna Merum in de ochtend richting Sevenum. Het weer was goed en de stemming prima, ondanks de matige resultaten tijdens de oefenweek.
Onze schutterij was zo goed als compleet en had nummer 18 in de optocht. Langs de route was het druk en gezellig. Applaus en aanmoedigingen wisselden elkaar af. De deelnemers genoten er zichtbaar van.

Na de optocht konden de zes schutters van het A-zestal zich gaan opmaken voor de schietwedstrijd. Buks en kogels werden bij “boom 9 rechts” klaar gezet. Om kwart voor vijf startte de eerste doorgang met het inschieten van de buks. Helaas ging het al snel mis. Twee schutters misten een bölke en dat betekende meteen het einde. Dat gold trouwens voor héél veel verenigingen. Van de ruim 140 deelnemende schutterijen bleven er slechts 65 over in de tweede ronde. En aan het einde van de dag bleek dat slechts 25 er van op 13 juli terug zullen keren om de strijd om d’n Um aan te gaan.

De teleurgestelde schutters van Sint Anna konden rekenen op troost en bemoedigende woorden van hun medeleden. Daarna ging het richting feesttent, waar op een groot scherm de verrichtingen van het Nederlandse damesteam konden worden gevolgd. En een paar goede bands zorgden voor een geweldige sfeer. Tegen tien uur ’s-avonds ging de bus weer terug naar Merum.
Volgend jaar een nieuwe kans!