Sint Anna blijft steken in de korpsronde

De bus met schutters en aanhang vertrok op zondag 1 juli rond 11 uur vanaf café de Schuur richting Raam. Op weg naar het Oud Limburgs Schuttersfeest. Na aankomst en een stukje lopen om vanaf de bus naar het terrein te komen, begon het lange wachten. Met optochtnummer 139 was Sint Anna ingedeeld in de staart van de stoet. Dat betekende dat er pas rond vier uur werd vertrokken. Veel toeschouwers hadden het vanwege de hitte toen al opgegeven, zodat de belangstelling langs de kant wat tegen viel.

Sint Anna kwam de optocht goed door. Onderweg zaten verschillende geüniformeerden van andere schutterijen langs de kant, bevangen door de hitte. Dat bleef onze schutterij bespaard!

Er werden goede resultaten behaald in de categorie “oude exercitie”. Ons koningspaar Els en Wim Poulissen haalde de vierde prijs. Koningin Els werd 15e als mooiste koningin. Ook onze bordjesdrager (10e), tambour-maître (18e), commandant (27e) en vaandeldrager (34e) vielen op bij de jury. Voor de schutterij als geheel waren er prijzen voor het defilé (23e), houding in de optocht (22e), en als mooiste geheel (23e).

Bij de schietwedstrijden was het zestal ingedeeld in de vierde doorgang. Die ging om kwart over zes van start. Het verliep niet erg voorspoedig; drie van de zes schutters lieten een bölke staan. Het schieten in de open lucht blijkt moeilijker dan op een vaste installatie met kogelvangers!

Voor meer dan 100 schutterijen was de zondag het eindpunt. Slechts 61 schutterijen haalden de eerste kavelronde. Na de derde kavelronde bleven er 27 schutterijen over, die zaterdag 8 juli gaan kavelen.

Ondanks de tegenvallende schietprestaties bleef de sfeer in de groep prima en werd het gezellig in de feesttent. Tegen tien uur ’s-avonds reed de bus weer richting Merum.

Foto’s van deze dag zijn hier te bekijken