Jimmy Fonteyn winnaar Koningschieten St. Anna

Onder ideale weersomstandigheden werd op zondag 7 april het traditionele Koningsschieten van Drumband en Schutterij Sint Anna Merum afgewerkt. Rond half tien werd het koningspaar 2019, Els en Wim Poulussen aan huis afgehaald. Daarna volgde de schuttersmis in de H. Michaëlkerk, opgeluisterd door een ensemble van fanfare St.Cecilia en het mannenkerkkoor. Pastoor-deken Merkx zei zich suf te hebben gebeden voor goed weer en dat was gelukt!

Na de gebruikelijke hapjes, drankjes en het gezamenlijke eten in café-zaal de Schuur, trok de schutterij om drie uur in optocht naar het schietterrein aan de Broekveeweg. Helaas was er geen vertegenwoordiger van de gemeente aanwezig. De wél aanwezige genodigden vuurden de openingsschoten af. Vervolgens was het aan de jeugd, de dorpsbewoners en de schutters zelf om de strijd onder elkaar aan te gaan.

Bij de jeugd kwam Brian Teunissen als winnaar van het windbuksschieten uit de bus. Hij werd dus jeugdkoning 2019. Bij het dorpsschieten kroonde Cassandra Seelemeijer zich tot dorpskoningin.

Daarna was het de beurt aan de schutters van St. Anna. De 11 deelnemers maakten er een spannende wedstrijd van. Na iets meer dan 100 schoten lukte het Jimmy Fonteyn om de vogel te laten vallen. En dat was pech voor Els Poulussen, die bij winst keizerin had kunnen worden. Het was haar nog bijna gelukt ook!!

St. Anna kan terug zien op een geslaagde dag. Zondag 14 april wordt het seizoen op het eigen terrein vervolgd met het keizerschieten om de Fred Hannen Bokaal. En op 28 april is de schutterij aanwezig bij het oprichtingsfeest van schutterij St. Michaël en St. Ansfried in Thorn.

Bekijk hier de foto’s