Koningin Els Poulussen op herhaling!

Zondag 29 april vond het traditionele Koningsschieten plaats van Drumband en Schutterij Sint Anna Merum. De dag begon niet al te best want het regende behoorlijk. Rond half tien werd het koningspaar 2018, Els en Wim Poulussen aan huis afgehaald. Daarna volgde de schuttersmis in de H. Michaëlkerk, opgeluisterd door een ensemble van fanfare St.Cecilia en het mannenkerkkoor.

Of het aan de oproep van kapelaan Dölle om te bidden voor goed weer lag, wie zal het zeggen? Feit was dat rond de middag de zon doorbrak en het goede weer de rest van de dag bleef aanhouden. De stemming was opperbest en de schutters lieten zich het eten in clublokaal De Schuur goed smaken.

Om drie uur trok de schutterij in optocht naar het schietterrein aan de Broekveeweg. Wethouder Ferdinand Pleyte voerde kort het woord, waarna de genodigden de openingsschoten afvuurden. Vervolgens was het aan de jeugd, de dorpsbewoners en de schutters zelf om de strijd onder elkaar aan te gaan.

Bij de jeugd kwam Maikel Mols als winnaar van het windbuksschieten uit de bus. Hij werd dus jeugdkoning 2018.

De dorpsbewoners hadden 56 schoten nodig om de vogel naar beneden te halen. Fien van Dongen loste het beslissende schot en werd daarmee dorpskoningin.

Daarna was het de beurt aan de schutters van St. Anna. Het duurde 8 rondes voordat de beslissing viel. En het was net als vorig jaar Els Poulussen die, nadat 72 schoten waren gelost, onder de buks stond toen de vogel viel. Daarmee zullen Els en Wim de schutterij zowel in 2018 als in 2019 gaan vertegenwoordigen als koningspaar!

St. Anna kan terug zien op een geslaagde dag. Begin mei start het schuttersseizoen met op 6 en 13 mei wedstrijden bij St. Michaël in Ool.