Feestelijke moederdagbrunch in Schuttersdorp Herten

Dekenaal Schuttersfeest en Bondsschuttersfeest in Merum

  MERUM-HERTEN – Schuttersdorp Herten belooft een wervelende schuttersweek te worden voor de leden van Schutterij en Drumband Sint Anna in Merum. Van is 1 tot en met 8 mei is de schuttersweide aan de Broekveeweg het kleurrijke domein van de Midden-Limburgse schutterijen én de vele toeschouwers.

Op 1 mei gaat allereerst het Dekenaal Schuttersfeest van start. Op 8 mei strijden de 20 aangesloten schutterijen van de Midden-Limburgse Schutters Bond om de eer op het jaarlijkse Bondsschuttersfeest.

Twee weekends staat de kern Merum bol van de activiteiten. Behalve de schuttersonderdelen is er ook gedacht aan maatschappelijke verbinding en amusement. Zo zijn er activiteiten voor de schooljeugd en is er op zaterdagmiddag 7 mei het dorps- en sponsorschieten om het Open Hertens Kampioenschap voor drietallen. Aanmelden kan ter plaatse.
In de avonduren is er in het schutterspaviljoen een wervelende feestavond met een optreden van de lokale Hillstreetband.

Zowel op 1 als op 7 en 8 mei zijn de beide schuttersevenementen, defilé, wedstrijden en alle neven-activiteiten gratis te bezoeken. De schutterij-onderdelen beginnen op 1 en 8 mei om 13.30 uur.

  Op de foto: Hillstreetband Het Dekenaal Schuttersfeest en het Bondsschuttersfeest wordt georganiseerd door een comité onder voorzitterschap van Rob Heymann, tel. 0610884575. Voor nadere informatie is ook Huub Fonteyn, voorzitter Sint Anna beschikbaar, tel. 0655105150 beschikbaar. Beide schuttersfeest gaan om 13.30 uur van start. Persvertegenwoordigers zijn op beide evenementen welkom. Het Dekenaal Schuttersfeest en Bondsschuttersfeest komen mede tot stand dankzij sponsoringen van het regionale bedrijfsleven en donaties