Dekenaal Schuttersfeest en Bondsschuttersfeest in Merum

Schuttersdorp Herten: van 1 t/m 8 mei 

MERUM-HERTEN – De schuttersweide van Schutterij en Drumband Sint Anna in Merum is van 1 tot en met 8 mei het kleurrijke domein van de Midden-Limburgse schutters. Op 1 mei organiseert de Merumse schutterij het Dekenaal Schuttersfeest. Op 8 mei zijn de 20 aangesloten schutterijen van de Midden-Limburgse Schutters Bond in Merum te gast voor het jaarlijkse Bondsschuttersfeest.

Beurtelings wordt de organisatie van beide feesten verzorgd door één van de bij de bond (MLSB Roermond e.o.)aangesloten schutterijen. Dit jaar werd de organisatie van de twee evenementen toegewezen aan schutterij en drumband Sint Anna. De Merumse schutters kozen ervoor om de schuttersfeesten te combineren in één evenementenweek. Bijkomend detail: zustervereniging Schutterij St. Michael Ool organiseer op Hemelvaartsdag in dezelfde week het traditionele Koningsschieten.

Met recht dus: Schuttersdorp Herten.

De leden van Sint Anna zijn op dit moment druk doende met de organisatie van de twee traditionele schuttersevenementen. Zo zal de schuttersweide op orde worden gemaakt en voorzien van extra schuttersbomen, een feestpaviljoen en de benodigde facilitaire voorzieningen. Daarnaast dienen locaties te worden ingericht voor de verschillende wedstrijdonderdelen, zoals exercitiewedstrijden en defilé. Ook wordt er gezorgd voor bewegwijzering en voldoende parkeergelegenheid.

Het organisatiecomité werkt inmiddels aan een gevarieerd randprogramma, met o.a. een feestavond met live muziek op zaterdag 7 mei en een unieke moederdagbrunch op zondag 8 mei.